Letsip® Pack 1 bottle set with tongue stopper

Pakke 1 anbefales som en startpakke. Det trengs minst to drikkeflasker med tungestopper.

Produktnr: 215771

1780,00 kr

HMS-artnr: 215771

For å oppnå resultat eller som vedlikehold må drikkeflasken med tungestopper brukes gjennom hele dagen. Ved  vasking eller bruk både til f.eks vann/juice/smoothie og biola må en ha et flaskesett.

I denne pakken får du 2 stk. Letsip® drikkeflasker med tungestopper.

Letsip® er et helt nytt sugerørsmunnstykke som passiviserer tungens rigide bevegelser og innehar en tungestopper som nå er patentert.

Ved hjelp av sugerøret kan barnet gå fra å patte på sugerøret, til å suge på en riktig måte. For de minste barna er det laget gjenger på munnstykket slik at det passer direkte på smoothie posene fra butikken.

NB! Konsistensen er viktig slik at drikken ikke skal gå i luftveiene og barna skal få vegring mot noe i munnen. 

Når nytt drikkemønster er etablert, kan en gradvis gå mot tynnere konsistens. Forsiktighet og tålmodighet er viktig, ikke pushe drikken til barnet ,men heller friste barnet slik at det ønsker å få tak i mer fra munnstykket. Noen barn kan ganske raskt gå fra tåteflaske via ”Letsip®” til kopp eller vanlig sugerør. Andre må ha dette som vedlikehold og trening for å beholde god sugeteknikk og ikke gli tilbake til gamle mønster.

Sugerøret skal ikke erstatte vanlig drikke i starten, bare tilbyes barnet som ønsker noe ekstra godt, viss barnet gjør alt for å få tak i drikken/smoothie så kan det lettere snu drikkemønsteret.

Tips:

Vanlig triks er å holde en finger frem om underleppen og presse underleppen mot tungestopperen, da blir det ikke plass til tungen.

Dersom barnet ikke ønsker å drikke på den måten skal forsøket avsluttes og prøves på ny senere.

Barn er veldig forskjellige og viss de ikke vil må Letsip® legges bort for en periode og prøve senere når de samarbeider bedre. Alderen mellom 1-3 år kan være en utfordrende periode, med egne meninger som ikke alltid kan forhandles om.

Barnet må ha lyst på og like det de får i munnen.

Alle nye ting må barnet smake på først med skei for å sjekke om de liker det.

Regel om “bare en forandring om gangen” gjelder her, enten byttes smak eller så konsistens. For barnet kan en ny smak forbindes med sugerøret og da blir det vanskelig å prøve igjen.

Det anbefales ikke å starte med tyntflytende drikke da barnet ikke har god nok teknikk til å svelge på den nye måten. Tolmodighet er veien til å lykkes.

Flere barn har prøvd det nye sugerøret som passer fra 7-9 mnd alder, men munnstykket kan passe for personer i alle aldre, og fungerer like godt for barn som unge.

Passer for barn, unge og voksne for opptrening og vedlikehold.

Down syndrom, CP, hypotoni osv.

 

Relaterte øvelser

Tungestopper

Letsip® Tungestopper gjør overgangen til riktig drikkemønster enklere.

Bruksanvisninger:

Letsip® Tungestopper

Les mer